כל מינימרקט רגיל לא יכול לעבוד היום בצורה טובה ויעילה ללא שולחנות קופה רציניים. על כן יש לרכוש אותם בהתאמה מלאה למתחם של החנות בו מדובר.
שולחנות קופה למינימרקטים
אפשר לומר כי מינימרקטים הם מוסד מאד נפוץ בערים והם החליפו רבות מן המכולות הישנות שהכרנו בעבר הרחוק ובהצלחה יתרה יש לציין. האמת היא כי רבות מאלה פשוט הגדילו את השטח שלהם ואת נפח העבודה, ועם הגדלה זו הגיע גם הצורך של ניהול ממוחשב של החנות על מנת לייעל את כל תהליך הקניה בחנות לצורך העניין. כל עוד חנות המכולת היתה מבוססת על בעל המכולת ועוד עובד כל שהוא, אשר עזר בסידור ובשליחויות הרי שמן הסתם ניתן היה לנהל את המקום באמצעים ידניים, ונעשה שימוש בקופה רושמת בלבד הנדרשת על פי החוק. אבל ברגע שחנות מכולת גדלה למימדים של מינימרקט, או שפותחים מראש חנות בגודל של מינימרקט, הרי שמטבע הדברים אין כל צל של ספק כי דרושים כמה שכלולים כאלה ואחרים על מנת להתאים את המקום לאפיון החדש שלו בסופו של דבר. אחד מאלה הם שולחנות קופה כמובן.
שולחנות קופה בגדלים שונים בהתאם לגודל החנות שלכם
על מנת שיוכלו להתאים בחנויות בגדלים שונים הרי שניתן להזמין שולחנות קופה באורכים משתנים החל מ 1.6 מטר ועד ליותר מ 2.5 מטר. את גודל השולחן יש להזמין לפי המיקום וגודל החנות. ניתן להזמין שולחנות קופה ימין או שמאל (כשהקופאית יושבת מימין ללקוח הבא לשלם או משמאלו), ניתן להזמין שולחנות קופה זוגיים, בעלי שתי עמדות לשני צידי השולחן בצורה מדורגת או מקבילה לנוחות הלקוח.
למה משמשים שולחנות הקופה בסופו של דבר?
שולחנות קופה, כמו מדפים ואביזרי תצוגה אחרים בחנות משמשים למכירת המוצרים ולתשלום. שולחן הקופה הוא למעשה עמדת הקופה הממוחשבת שבאמצעותה מחשבת הקופאית את החשבון של הלקוח בעזרת קורא ברקוד המחובר למחשב המחשב את עלות המוצר ומצרף אותו לכל המוצרים הקודמים באותה הרכישה, ומקבלת ממנו את התשלום. בקופה יש מגירה עם כסף לאחסון התקבולים ולנתינת עודף במזומן למי שצריך. השולחן יכול לשמש גם כעמדת מכירה אחרונה של מוצרי דלפק שונים, לשקילת ירקות ופירות ולאריזת המוצרים של הלקוח בשקיות או בארגזי המשלוח.